duminică, 23 august 2015

O invitatie in Seul

Inga Olari este o romanca studenta la  doctorat urmand cursurile Universitati Chung-Ang  din Seoul , Coreea de Sud .Ea ne povesteste intr-un articol  de pe blogul ei despre  Capitala Coreei de Sud , Seul, si locurile importante cu o istorie si  arhitectura din aceasta magnifica metropola.

Vom incepe cu Palatul Gyeongbokguung continuand cu Palatul Changdeokgung, Palatul Changgyeonggung, Palatul Deoksugung si terminand cu cateva regiuni .


Palatul Gyeongbokgung


Principalul palat al dinastiei Joseon (ultima dinastie regală Coreea de Sud ) care este situat în inima orasului Seul, dar și în inimile tuturor celor care macar odata l-au vizitat. Construit în 1395, Palatul Gyeongbokgung ,este de asemenea, cunoscut sub numele de „Palatul de Nord”, pentru că locația sa este la nord, în comparație cu palatele vecine Changdeokgung (Palatul de Est) și Gyeongheegung (Palatul de Vest). Palatul Gyeongbokgung este, fără îndoială, cel mai frumos și ramane cel mai mare dintre toate cele cinci palate.



Palatul Changdeokgung este cel mai frumos dintre toate palatele. Si pe deasupra, are o gradina secreta numita “Secret Garden” (후원/huwon). Palatul Changdeokgung a fost construit pentru printul mostenitor in anul 1405. Cu toate acestea, palatul respectiv a suferit pagube in decursul mai multor razboaie si incendii.






Palatul Changgyeonggung este unul din palatele situate in partea de est al Palatului Gyeongbokgung. Acest palat a servit in mod special ca palat residential pentru Regine si Concubinele Regilor. In perioada domniei coloniale, a fost transformat intr-o gradina botanica si zoologica pentru a diminua statutul Regal al palatului. Ulterior, palatul a fost mutat in 1983 si restaurat la fosta glorie. Astfel cel mai interesant loc din palatul Changgyeonggung este Marea Casa de Sticla, sau altfel spus Daeonsil care a fost construita de o companie franceza.










Palatul Deoksugung este situata la coltul celei mai aglomerate intersectii din centrul orasului Seoul. Palatul Deoksugung este faimos pentru eleganta drumului de piatra – perete. De asemenea, este singurul palat care se afla alaturi de multe alte cladiri construite in stil occidental, la care se adauga unicitatea peisajului din jurul sau.








Turnul Seoul, sau “Turnul Namsan” a fost deschis publicului la 15 Octombrie 1980 si a devenit o atractie turistica majora. Turnul Seoul se afla deasupra muntelui Namsan si ofera vederi panoramice ale orasului Seoul, precum si a locurilor din imprejurimi. Panorama orasului vazuta din acest turn este atat de uimitoare, incat multi considera turnul Seoul ca fiin cel mai bun din Asia.


Cheonggyecheon este un flux modern, cu o lungime de 11 km care trece prin centrul orasului Seoul. Creat ca parte a unui proiect de renovare urbana. Cheonggyecheon este o restaurare a fluxului care a existat in timpul dinastiei Joseon ( 1392 – 1910 ). Cu toate acestea, fluxul a fost acoperit de o autostrada ridicata dupa razboiul din Coreea ( 1950 -1953 ), ca proiect de dezvoltare a economiei tarii de dupa razboi. Ulterior, in 2003 autostrada ridicata a fost eliminata pentru a restabili fluxul la forma sa initiala. Astfel, fluxul porneste de la Cheonggye Plaza, care este un loc popular de arte culturale, si trece sub 22 de poduri, care se scurge in raul Han (Hangang river), cu multe atractii turistice de-a lungul lungimii sale.





Regiunea Gangnam este foarte mare. De fapt, aceasta nu este doar o stradă într-o singură direcție, si anume de la intersecția stației puteți merge în toate cele patru direcții și inca va ramine de mers pe jos în Regiunea Gangnam. În plus, fiecare strada principala are strazi paralele si alei, uneori, mai multe pe ambele părți, ceea ce formeaza o rețea foarte mare de străzi mari și alei mici. Apoi, există o zona mai mare din Regiunea Gangnam, care constituie aproximativ 20% din suprafața orasului Seoul. Numele în sine înseamnă partea de sud a raului Hangang, referindu-se locației sale, adica care se afla la sud de râul Han. Această zonă este un simbol al orasului modern, cu imobiliare scumpe, clădiri înalte cu putere comercială considerabilă. Aceasta regiune este cantata de catre cintaretul corean PSY în piesa “Gangnam Style”. In aceasta regiune se afla foarte multe cluburi de noapte, restaurante, si coffee-shop-uri foarte fancy.




Restaurantul Top-Cloud este situat la etajul 33 al Turnului Jeongno, acest restaurant cu pereți de sticlă oferă o vedere frumoasă de noapte al orasului Seoul, precum și mâncăruri gustoase. Restaurantul Top Cloud este un bar- restaurant în stil francez condus de proprietarii hotelului Shilla. Turnul Jongno în sine este considerat un punct de reper al orasului Seoul, datorită designului inovator, și al ferestrelor curbe. Din Restaurantul Top Cloud pot fi vazute clădirile celebre din orasul Seoul, printre care este Palatul Gyeongbokgung, Casa Albastră și Turnul Seoul.



Insadong este un cartier din districtul Jongno-gu situate in orasul Seoul. Strada principală se numeste Insadong-gil, care este conectata la o multitudine de alei care duc mai adânc în districtul sus mentionat. La moment a fost si ramine cea mai mare piata pentru antichități și opere de artă în Coreea de Sud. Insadong-gil este bine cunoscuta drept o stradă tradițională atât pentru localnici, cat și pentru străini și reprezintă cultura din trecut și prezent. Aceasta conține un amestec de atmosferă istorică și modernă și este o zonă unică a orasului Seoul care reprezintă cu adevărat istoria culturală a națiunii coreene. Majoritatea clădirilor tradiționale au aparținut initial comercianților și birocraților. In acest district exista locuințe mai mari, construite pentru oficialii guvernamentali pensionari în perioada dinastiei Joseon. Cele mai multe dintre aceste clădiri vechi sunt acum folosite ca restaurante sau magazine. Cele mai semnificative cladiri sunt cladirile istorice situate în zona sunt conacul Unhyeongung, Jogyesa – unul dintre cele mai importante temple budiste coreene, precum și una dintre cele mai vechi biserici prezbiteriene din Coreea de Sud. Insadong este, de asemenea, un loc de vizita pentru demnitarii străini, cum ar fi Regina Elisabeta a II și Prinții Spaniei și Olandei. Acest district conține 40 la sută din magazine de antichitati ale națiunii și galerii de artă, precum și 90 la sută din magazinele tradiționale de dulciuri coreene. Deosebit de remarcat este Tongmungwan, cea mai veche librărie din Seul, Galeria de Arta Kyung-in, cea mai veche casa de ceai. Există demonstrații de caligrafie și spectacole de pansori in fiecare zi.










Times Square este un mega shopping mall care a fost deschis în septembrie 2009. Acest shopping mall are un hotel, teatru de cinema, și nenumărate magazine. Ca unul dintre cele mai noi mall-uri din Seoul, Times Square dispune de un interior urbanizat si combinat cu o multime de spatii naturale, cum ar fi fântâni și grădini decorative. Principal Atrium este simbolul Times Square, fiind un spațiu liber cu acoperiș de sticlă, care se întinde în sus de-a lungul celor cinci etaje. In cadrul mall-ului Times Square exista multe spații culturale. Acest mall nu are doar magazine, ci si un hol spațios și multe scene mici si rotunde. Etajele superioare oferă magazine bine distanțate, un cinematograf, o librărie, un centru de joc, cafenele, restaurante, si pub-uri. Exista o multime de spatii deschise în aer liber, cum ar fi Parcul Ecologic, fantani, o grădină superba pe acoperiș, și multe altele. De asemenea, mall-ul Times Square mai are si alte spații culturale. Acoperişul său este confecţionat din sticlă, permiţând clienţilor să se bucure de lumina naturala pe parcursul cumpărăturilor. Dupa cum am spus anterior la ultimul etaj puteti gasi un parc ecologic. Asadar, 17% din totalul mall-ului este reprezentat de spaţiu verde. Mall-ul Times Square este un centru urban de întreţinere a stilului de viaţă, unde vă puteţi bucura de diferitele magazine, cafenele şi spaţii de relaxare.



COEX Mall – este un centru commercial in care exista 16 ecrane, un acvariu relaxant, sala de jocuri, camera disco etc. Mall-ul COEX oferă o gamă variată de distracţii pentru toate vârstele. Venind la mall-ul COEX poti intră într-o lume unde cina nu cunoaşte limite, pentru ca cele două zone cu mâncare internaţională îţi oferă orice tip de masă: de la baruri cu gustări până la restaurante gourmet, ce pot servi până la 1000 de clienţi în acelaşi timp. De asemenea mall-ul are şi diferite magazine cu haine, saloane de coafură, baruri şi cafenele. Tot aici veţi găsi şi o vastă bibliotecă cu cărţi scrise în diferite limbi.


Myeongdong – Acest district este situat în apropierea muntelui Namsan. Myeongdong este unul dintre cele mai aglomerate cartiere comerciale din orasul Seoul. Aici puteți găsi o mulțime de magazine de marcă, alături de magazine particulare. Myeongdong este, de asemenea, renumit pentru abundenta sa in alimente delicioase de stradă.


Paris Croissant este prima brutarie din orasul Seul care a fost deschisa în 1986 și care a avut un succes imens. Astfel, împreună cu marca – sora Paris Baghet, brutăria a deschis rapid noi magazine in intreaga tara, iar acum este aproape imposibil să te plimbi prin Seoul, si sa nu vezi macar o brutarie fie din reteaua Paris Croissant sau Paris Baguette. Dintre cele două retele de brutarii, Paris Croissant este un pic mai glamuroasa si cu magazine mai mari. Cafeneaua- Brutărie Paris Croissant este mai mult decât o brutărie obișnuita, ea seamănă cu un restaurant-cafenea, cu o secțiune de brutărie și patiserie impresionanta. De asemenea, cafeneaua vinde preparate casual din bucătăria italiană, cum ar fi supe și salate, paste, pizza, risotto, si chiar friptura. Cu toate acestea, desertul este intotdeauna în meniul restaurantului cafenea.

Aceasta brutarie are o gama largă de prăjituri și tarte, sandwich-uri, seturi de brunch, și pâine regulate, gogosi, produse de patiserie, prajituri, bomboane si o varietate de cafea, ceai, suc de fructe etc.



Bulgogi Brothers – asadar, după cum se poate intelege din numele restaurantului, Bulgogi Brothers se specializeaza în bucătăria coreeană autentică și Bulgogi marinat, adica carne la grătar, cea mai reprezentativa mancare din bucataria coreeana. Cuvântul „bul” înseamnă foc și „Gogi” înseamnă carne. Bulgogi Brothers servește preparate din bucătăria tradițională și clasică coreeană ca kimchi, carne la grătar, tocane, fidea, bucate din orez și multe alte specialități coreene. Fiecare masa este echipata cu propriul gratar pentru a trai o experiență nouă la grătarul coreean!



Dragon Hill Spa JimJilBang – Aceasta este una dintre cele mai importante atractii turistice si probabil, una dintre cele mai cunoscute statiuni balneare din Coreea de Sud. Centrul de spa este deschis timp de 24 de ore pe zi, șapte zile pe săptămână și are șapte etaje masive de facilități. Aceasta statiune balneara este o combinație fascinantă de relaxare și distracție, care include zone separate (barbati si femei) de spa, saune, piscine în aer liber, cazi cu hidromasaj, manichiură, restaurante, un cinematograf, și chiar un miniteren de golf. Asadar, exista 12 căzi diverse cu hidromasaj în interior, și mai sunt cateva în exterior, adica o baie din ginseng și o baie Hinoki in stil japonez. De asemenea, saunele și camerele de masaj manual sunt disponibile. După relaxare, se poate merge la una dintre zonele de odihnă, si in special in camerele de dormit, sau in camerele tematice, cum ar fi camera de gheață, camera cu sare etc. Zonele de odihnă sunt locurile perfecte pentru a citi o carte, a trage un pui de somn, sau a viziona o emisiune la  televizor.









Ii multumim din inima romancei noastre pentru frumoasele informatii despre Seul.

sursa:bloginfidel.com

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pastrati un limbaj adecvat. in caz contrar , suntem nevoiti sa stergem mesajul. Va multumim!
Toate articolele de pe acest blog, sunt proprietate ale blogului . Mai putin articolele unde au sursa de legatura.