sâmbătă, 28 februarie 2015

*Homosexualitatea* dezbătuta prin intermediul K-dramelor

Serialele din Coreea de Sud sunt renumite pentru că oferă complexitate, povesti de dragoste tragice, dar și seriale ca Seonam Girls High School Investigators *Detectivii din Liceul de fete Seonam* unde a fost un act de romantism fără precedent, pentru prima dată s-a redat pe micul ecranul un sărut între lesbiene, stârnind controverse în Coreea de Sud cu privire la sexualitate, o țară care în ciuda modernizării sale accelerate, încă menține  valorile profunde de decență și tradiționalism.
Organismul de reglementare a video-difuzării și internet, Comisia pentru Standarde de Comunicare Coreea, a declarat că au existat plângeri cu privire la scena cu sărutul între două eleve. AFP a declarat:
*Vom decide dacă aceasta este o problemă, după ce analizăm situația, și dacă există o încălcare a politicii de difuzare.*
Homosexualitatea nu este ilegală în Coreea de Sud, dar există un stigmat social greu atașat la acesta. Potrivit AFP, industria K-dramă - așa cum este cunoscută - a făcut eforturi pentru a aborda problemele sociale cultural delicate, cum ar fi adolescente însărcinate și homosexualitatea. La începutul acestei luni, a existat un caz de homosexualitate, scena  cu sărutul spontan, între doi actori de sex masculin, în serialul Kill Me, Heal Me *Ucide-mă, vindecă-mă*, dar AFP a raportat că scena cu sărutul dintre lesbiene, a provocat mai mult controverse.
Într-un ziar local a fost publicat motivul din spatele deciziei de a adăuga scena s[rutului lesbienelor în film:
**Am produs acest proiect în scopul de a mării acceptarea diversității. Nu credem că aceasta depinde de noi pentru a decide dacă homosexualitatea este bună sau rea. Homosexualitatea a fost primul subiect care Directorul Yeo Yoon Hyuk a vrut să-l atingă când eram în mijlocul pregătirii *Detectivii din Liceul de fete Seonam*.
Deși Yeo era îngrijorat de reacția publicului, a vrut să ducă mai departe subiectul. Elevii homosexuali pe care i-am întâlnit ne-au spus că nu primesc tratament inechitabil la școală din cauza orientării lor sexuale. Au venit pentru a produce acest serial în speranța că diversitate va fi acceptată.**


Traducere: Anykutza89

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pastrati un limbaj adecvat. in caz contrar , suntem nevoiti sa stergem mesajul. Va multumim!
Toate articolele de pe acest blog, sunt proprietate ale blogului . Mai putin articolele unde au sursa de legatura.