marți, 24 februarie 2015

Noi dispute intre Coreea de Nord si Coreea de Sud

Coreea de Sud și Statele Unite a declarat că vor lansa exerciții militare anuale comune pe 2 martie, stabilind scenă pentru un val probabil la tensiuni cu Coreea de Nord.
Penianul a oferit un moratoriu asupra testelor nucleare în cazul în care exercițiile comune din acest an vor fi anulate - o propunere respinsă de Washington ca o "amenințare implicită" pentru a efectua un test nuclear al patrulea.
Exercițiile *Key resolve* și *Foal Eagle* sunt surse veşnice de tensiune în peninsulă coreeană divizată. Seul și Washington insista că acestea sunt defensive în natură, dar ele sunt condamnate în mod regulat de către Penian ca repetițiile provocatoare pentru invazie.
"Întregul curs al *Key resolve* și *Foal Eagle* are scopul de a ocupa (Coreea de Nord), prin greve preventive", a declarat într-un editorial de marți *Rodong Sinmun*, ziarul partidului de guvernământ din Nord. Prin refuzul anulării exercițiilor din acest an, Seul și Washington au "dezavuat" efectiv orice șansă de a relua un dialog cu Pyongyang, a spus editorialul. "Ceea ce rămâne de făcut este să reacționeze militar în SUA în timp ce susține descurajarea la maxim război", a adăugat acesta.

*Key resolve* durează doar o săptămână și este un exercițiu în mare de simulate pe calculator. Pentru 8 săptămâni exerciţiul *Foal Eagle* implică aer, sol și formare pe teren naval, cu aproximativ 200.000 soldaţi de coreeni și 3.700 de soldați americani. Ambele exerciții vor începe pe 2 martie, cu *Key resolve* durată până pe 13 martie și *Foal Eagle* încheindu-se pe 24 aprilie, a declarat Ministerul Apărării din Coreea de Sud.

traducere Anykutza89

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pastrati un limbaj adecvat. in caz contrar , suntem nevoiti sa stergem mesajul. Va multumim!
Toate articolele de pe acest blog, sunt proprietate ale blogului . Mai putin articolele unde au sursa de legatura.